Oud Papier en Karton Recycling

papierrecycling machine

Grondstoffen leveren aan de papierindustrie in de vorm van oud papier en karton behoort tot de kernactiviteiten van Stoelman Papierrecycling. Niet alleen is hergebruik vaak goedkoper dan het produceren van nieuw papier en karton, maar ook wordt het milieu ontzien, doordat niet onnodig extra bomen gekapt hoeven te worden.

Elke dag opnieuw worden enorme hoeveelheden papier en karton weggegooid. Denk hierbij niet alleen aan huishoudelijk oud papier, zoals kranten, tijdschriften en verpakkingen maar ook aan papier en karton afkomstig van drukkerijen, kantoren en andere bedrijven. Door dit oud papier en karton opnieuw te gebruiken kan aanzienlijk geld bespaard worden, maar ook het milieu profiteert hiervan. Dit is waar Stoelman Papierrecycling om de hoek komt kijken. Oud papier recycling en oud karton recycling zijn namelijk enkele van onze belangrijkste specialiteiten.

Wij kopen oud papier en karton op in Europa en de Verenigde Staten. Na het gesorteerd en indien nodig bewerkt te hebben, verkopen we dit weer aan de papier- en kartonindustrie als milieubewuste grondstof voor nieuw papier en karton. Doordat we beschikken over jarenlange ervaring, uitstekende kennis van zaken en talloze internationale contacten, zijn we in staat snel vele soorten karton en papier wereldwijd aan te bieden. Ook kunnen we u van passend advies voorzien, bijvoorbeeld door u, als fabrikant, te vertellen welke kwaliteit oud papier en karton het beste voor uw toepassingen geschikt zijn. Het is voor ons een uitdaging samen met onze afnemers tot een zo goed mogelijk eindproduct te komen.

papierstapelwit papierrecycling stoelmanKringlooppapier en papiervezels
Kringlooppapier duidt, zoals de naam al doet vermoeden, op de kringloop van oud papier en oud karton. Gebruikt papier en karton wordt hierbij niet weggegooid, maar juist ingeleverd, gereinigd en gesorteerd om vervolgens opnieuw verwerkt te worden tot nieuw papier of karton. Hoe vaak papier te recyclen is, hangt af van waarvoor het gebruikt gaat worden. Normaal gesproken gaan papiervezels minstens vijf keer mee. Voor bijvoorbeeld te produceren toiletpapier of karton vormt oud papier dat al enkele malen hergebruikt is dan ook geen probleem. Voor papier en karton van hogere kwaliteit zullen de papiervezels echter aangevuld moeten worden met nieuwe houtvezels (cellulose).

Contact
Bent u op zoek naar een partner die u snel en met deskundig advies hergebruikt papier of karton kan leveren? Laat het ons dan weten via ons e-mailadres of neem telefonisch contact op met +31(0)23 – 531 93 57.