Cellulose

Inkoop en verkoop van cellulose, de voornaamste grondstof voor papier, is een belangrijke activiteit van Stoelman Papierrecycling in Haarlem. We kopen deze grondstof in verschillende landen in, om ze vervolgens weer aan andere partijen te verkopen. Door onze ervaring en uitgebreide netwerken kunnen we naast goede kwaliteit ook tegen scherpe prijzen leveren.

cellulose pulp

Cellulose is een organische stof die uit de celwanden van hout wordt gehaald. Naaldhout is hierbij verreweg de meest geschikte en meest gebruikte houtsoort. Cellulose wordt gewonnen door eerst het hout te kappen, het daarna te ontbasten en het uiteindelijk in verwerkbare stukken te zagen of te chippen. Tijdens de stappen die daarop volgen, worden de houtvezels op mechanische of chemische wijze ontsloten, gebleekt, gedroogd en uiteindelijk gevormd tot cellulosebalen. Het is daarna gereed voor vervoer om op een andere locatie verwerkt te worden tot papier of karton. Twee andere veelgebruikte termen voor deze grondstof zijn celstof en papierpulp.

Als wereldwijde speler op het gebied van papierpulp, is Stoelman Papierrecycling met name gespecialiseerd in de verhandeling ervan voor de papierindustrie. We kunnen moeiteloos verschillende soorten kwaliteit leveren in zowel de varianten met korte papiervezels als met lange papiervezels.

Cellulose substituten
Behalve de natuurlijke grondstof zelf is Stoelman Papierrecycling ook thuis op het gebied van cellulose substituten. Dit zijn alternatieve grondstoffen die over vergelijkbare kwaliteiten beschikken voor de productie van papier en karton. Hoewel deze substituten een aantrekkelijke optie kunnen vormen, is het wel aan te raden van tevoren advies in te winnen over de toepasbaarheid. Niet alle substituten zijn namelijk even geschikt voor de verschillende soorten papier- en kartonproducten die uw onderneming vervaardigt. Bij Stoelman Papierrecycling kunnen we u vanzelfsprekend over de voor- en nadelen informeren.

Contact
Bent u dus op zoek naar een betrouwbare handelspartner die u papierpulp of cellulose substituten kan leveren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of vrijblijvend advies. U kunt ons per e-mail bereiken op  of telefonisch door te bellen naar +31(0)23 – 531 93 57.